Chokladbröd kallade vi alltid dessa kakor hemma, men de går även under namnet chokladsnitt, skurna chokladkakor och återfinns i Sju Sorters Kakor som "Märtas skurna chokladkakor" Till Eriks födelsedag var det mamma som hade bakat de här chokladstinna kakorna dekorerade med pärlsocker
Blanda samman alla ingredienserna i en matberedare eller hacka samman på bakbord. Dela degen i 3 - 4 delar och rulla långa rullar som du lägger på en smord bakplåt
Rör mjukt smör och socker poröst. Blanda ner vaniljsocker, kakao och ägg i smeten. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och arbeta snabbt ihop degen
1. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna. Rör smeten tills den är homogeniserad. 2. Häll i bakform och grädda på 175-180 ° C varmluft i ca 40-45 minuter eller tills en provsticka visar sig vara torr när du sticker i kakan
Det blir inget kladd på varken bord eller kavel och det är sen enkelt att lyfta över den utkavlade degen till pajformen genom att ta bort översta plasten och sen vända degen upp och ner i pajformen och sen ta bort den andra plastfolien
Imorgon är det kanelbullens dag och jag har laddat upp med nybakade bullar inför morgondagen. Jag bestämde mig för att göra riktigt goda kanelbullar utan att behöva lägga ner särskilt mycket tid och arbete
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.