Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning medmorötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
Det här med gratänger är så fruktansvärt smidigt. Nästa gång vill jag testa att göra med vitkål, har smakat det en gång tidigare och tyckte att det var väldigt gott
Skölj den skivade potatisen med vatten. Skala och skiva potatis och morötter. Den grädden jag föreslår tycker jag fungerar jättebra till vardags (Bäst i min smak av de lättare varianterna), men önskar du festa till det lite blir gratängen krämigare med fetare grädde
upprepa med ett lager till. potatisgratäng är så enkelt att göra, de allra flesta gillar det och allra bäst, det går att förbereda och sedan värma om man har gäster
Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.