Coca de massana. äppelkaka som Katalonien med lite anis i. Ingredienser. 3 ägg. 150 gr råsocker. 1,5 dl mild olivolja / rapsolja/ eller häften av varje
Det verkar svårare att kicka igång den här grillsäsongen än vad jag kunnat ana. Solen visar sig emellanåt, ofta när jag handlar eller sitter i bilen, men väl hemma igen och när grillen ska tändas slår det om till regn
Till påsk i år så valde jag en katalansk lammgryta med ärtor och kronärtskocka. Den påminner lite om den katalanska kalvgrytan fast med ärtor och kronärtskocka istället för oliver
Katalansk kräm är en spansk version av crème brûlée, med smak av kanel samt apelsin eller citron. Efter att ha snurrat runt på otaliga spanska sidor efter recept har jag funnit att den inte alls tillagas som sin franska släkting, som bakas i vattenbad (Bain Marie)
För ett tag sedan lyssnade jag på Studio Ett i P1, där intervjuades en lokalpolitiker i en mindre Katalansk (spansk) stad inför lokalvalet som hölls den 27 september, reportaget i sig var intressant, men jag hajade till lite extra när det kom till att han var på väg för att äta lunch, till lunch serverades chorizo och bönor, det lät ju gott, men dessvärre vidareutvecklades detta inte vidare i reportaget
Barcelona dag 5. 23. 31. 00 ♥ 2015-11-20. Då var det dags för dag 5 i Barcelona, den 29e september. Denna dagen begav vi oss med taxi till hamnen för att gå på havsmuséet som var där
Andra namn som är vanliga i Spanien för samma rätt är Pan con tomate (bröd med tomat), Pan catalán (katalanskt bröd), Pan al estilo catalán (bröd på katalanskt vis) eller pa amb tomàquet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.