Jag har inte tidigare provat på att koka körsbär i sockerlag, men härom dagen blev jag sugen på något gott ochmed bigarråer hemma i kylen blev det äntligen dags att prova på att göra sockerlag och koka bigarråer
Och SÅ nyttigt, med massor av vitaminer, mineraler, bra fettsyror och inflammationsdämpande ingredienser som mandel, mandelolja ochkörsbär - något som jag ju brukar tjata om i tid och otid
Raw rödbeta passar fantastiskt medkörsbär (som jag hade i frysen), citron och lite vanilj. Igår hade jag ingen lunch hemma och behövde något i magen innan jag begav mig iväg in till stan på jobb som jag hade på eftermiddagen
Efter du kört glassen i glassmaskinen eller matberedaren så lägger du upp den i ett lagom förvaringskärl med lock och låter den sedan sätta sig lite i frysen i ett par timmar innan kardemummaglassen är redo att avnjutas
Körsbär, ostkaka och kamomillEn klassisk ostkaka som serveras med svarta körsbär, kamomillgrädde, mannagrynsflarn och kamomillknoppar samt toppas med harsyra
koka ihop rödvin med socker och vanilj, häll på urkärnade körsbäroch låt vila över natten i kallt. Njut med en bit chokladkaka, vispad creme fraiche eller grädde, mums
Skär kakan i smala bitar och servera med grädde och färska bär. En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan
Blanda all bärvätska i en kastrull och blanda med socker. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Häromkvällen satt jag och funderade på vad jag skulle kunna hitta på med alla fina äpplen jag har hemma och då slog det mig hur mycket ni tidigare gillat min ”Micro-kladdkaka” - varför inte göra en mini-äppel-Micro-paj
Det här är en riktigt härlig chokladkaka med spännande smak av körsbäroch madeira. Vill man kan man ha en liten klick grädde till och varför inte ett glas madeira att avnjuta kakan tillsammans med
Blanda all bärvätska i en kastrull och blanda med socker. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.