Mest som något sockrat vatten med lite urvattnad fruktsyra. Men eftersom jag tycker det är så rysligt kul att safta och det regnade ute var jag medgörlig och skruvade igång spisen
La koke til det har karamellisert og fått en fin brunfarge. Avkjøl karamellpuddingen helt i formen (kan gjerne lages dagen før og avkjøles over natten) før den hvelves over på fat og serveres med pisket fløte
Och jag ville helst ta de största rabarbrarna och laga paj på men det fick jag inte. Och eftersom jag inte kan göra något så kallat "plain" så blev det en improviserad variant smaksatt med kokos och kardemumma
Smak til med salt, pepper og evt urter. 3 løk i tynne skiveret par ss smør2-3 ss sukkerca ½ dl balsamico- eller rødvinseddiksalt/pepperevt litt frisk hakket rosmarin, timian eller andre urter Stek løken i smør og sukker til den er myk og karamellisert
Tilsett timian og stek over medium varme til det karamelliserer seg. Blindstek (dvs å legge et stykke bakepapir i bunnen og dekk bunnen med tørre bønner, erter, ris eller linser før forsteking) ved 180 grader i 10 minutter. Ta ut bønner og bakepapir, pensle med eggehvite og stek videre 10 minutter til
Fordel løkblandingen i formen og dekk med rødbeteskiver. Bland halvparten med ruccolasalaten. Server skiver av terten med ruccolasalat og pepperrotkrem
Boken inneholder lekre oppskrifter på ekte og naturlig mat - alt fra langstekt lammelår, kylling i vin, sushi, bondeomelett, eltefritt ostebrød, linsecurry, tomatpesto, vafler, karamellisert eplemos mm
Server med litt tyrkisk yoghurt og en blanding av rørte jordbær og markjordbær. Og siden de inneholder havregryn, lager jeg dem med ganske god samvittighet
Her er oppskrift på kompotten, som kan brukes som den er på brødskiver, som dessert som den er med is eller krem, eller som fyll i rabarbrapai eller -kake
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.