Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Bryn smöret lätt på medelvärme i en kastrull. Lägg i svampen och rör om, låt puttra till all vätska kokat in och de börjar knäppa
Ingredienser Portioner. 4 2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g) 3 schalottenlökar 2 msk smör eller margarin 3 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 dl hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kantarellsoppa. Kantarellsoppa. Ansa och hacka svampen. Spara några hela fina svampar till garnering. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull tillsammans med lite smör och den hackade svampen
Av den gjorde vi en supergod kantarellsoppa till lunch. Kantarellsoppa LCHF 4 port. Nu har det verkligen brakat loss med svamp och då framförallt kantareller här i Värmlandsskogen
Igår åt vi paj och tidigare i veckan så gjorde jag den kantarellsoppa med portvin jag alltid gör. Sommarens skörd av kantareller började redan i slutet av juni
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.