Pesto är som bekant en höjdare. Har vid flertalet tillfällen stött på varianter av originalet på basilika, vitlök, olivolja, parmesanost och pinjenötter
Stek ca 8 dl färska kantareller i olja i panna. Låt svalna. Mixa 2 dl riven olagrad ost med 2 dl rostade nötter (pinjé-, hasselnötter eller mandel), 2 dl solrosolja, 1 tsk salt och 2 krm peppar
Kantarellpesto har jag tänkt göra tidigare, men glömt bort. 7 dl, ca 4 portioner Romesco – mild sås av tomater, paprika, vitlök, mandlar & parmesan med liten hetta av chili & mjuk syra
Kantarellpesto/pastej. Kantarellpesto/pastej. Vänner, det är äntligen dags – svampsäsongen är här. Dessutom med dunder och brak, för det gynsamma vädret har gjort att svamparna frodas och ploppar upp än här, än där
Anette och jag freebasade ihop en suuuupergod kantarellpesto till vår lilla kräftskiva. Så har vi kommit hem efter födelsedagsfiranden i Gullvik och två dagars friluftscamping i Kråken
Servera kantarellpeston med pasta och garnera med frästa kantareller och timjan. Borsta, ansa och fräs kantarellerna i en stekpanna tills vätskan kokat in
Kantarellpesto har jag tänkt göra tidigare, men glömt bort. 7 dl, ca 4 portioner Romesco - mild sås av tomater, paprika, vitlök, mandlar & parmesan med liten hetta av chili & mjuk syra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.