Till sist vill vi bara visa er var vi höll hus på kräftskivan, för det är så att A&I även har andra likheter med Ernst, förutom den goda maten de kockar
Lökpaj med kryddost. Mixa smör tillsammans med vete- och grahamsmjöL. Krydda med salt och peppar. Arbeta ihop mjölsorterna och saltet med smöret, Tillsätt olivolja och vatten och arbeta till en smidig deg
med en massa tillbehör. Till sensommaren hör ju kräftskiva och sista helgen innan vi började jobba bjöd vi ner våra nya Ölandsvänner till vår härliga sommarstuga och det vankades kräftor
Förra månaden slog jag till med en liten tjej-kräftis hemma i lägenheten. Nästan lika viktigt som själva kräftorna på en kräftskiva är ju Västerbottenostpajen
Igår hade vi en mycket trevlig kräftskiva på gården med några grannar, en kompis och mina föräldrar. Mycket godsaker, kräftor (såklart), västerbottensostpaj, olika röror, räkor, en riktigt smarrigt bröd som var fyllt med fetaost och soltorkade tomater och lite goda viner
Men innan vi satte oss till bords satt vi utomhus och drack vin och Pimm’s med fläder och björnbär (med lemonade och club soda) medan vi väntade in gästerna
Kräftskiva och Västerbottenostpaj Augusti, sensommar och kräftskivorna har kommit till oss. Ett annat tips, som jag fick från min vän Ulle, är att ta med svenska kantareller i pajen
Passade på att bjuda på den i går när vi var på kräftskiva hos systeryster. Tänkte börja med att bjuda på en god dessert som jag fick hos Jenny för ganska länge sedan och som sedan har blivit en favorit hos mig
Då ska vi se då, vi har lite mat, dryck och bilder på lager som står i kö för att få komma med. ibland hopar sej inläggen och vi hinner inte riktigt med allt som vi gjort och ätit
I helgen hade vi vår årliga kräftskivamed egenfångade kräftor. Smaken går inte att jämföra med köpta. Fångsten blev lite mindre än förra året (troligen på grund av vädret), så vi kompletterade med räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.