Tror jag nämde igår att jag hade gjort en paj som vi skulle äta till middag. Kan meddela att den blev super godoch man kunde äta den med gott samvete då jag hade gjort min egna nyttiga pajdeg
Borstaoch ansa svamparna och skär dem i bitar, om de är stora. Smörfräs svampen under omrörning i en kastrull tills vätskan blir klar på botten i kastrullen
Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål. Tillsätt kvarg, fondoch salt. Arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform
Nu är det dags att ge sig ut i skogoch mark ochplocka kantareller. Detta skogens gula guld som smakar så underbart i stuvningar, pajer och smörstekt på rostat bröd…
Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukteroch annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Klä en pajform med tinad smördeg, pricka bottenoch kanter med en gaffel. Skiva baconetoch fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund
Semsterlunket börjar infinna sig och vi njuter verkligen av solenoch värmen som är på besök. Helt underbart är det, hoppassommaren stannar ett bra tag till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.