Bakade ju dessa goda bullar i torsdags tillsammans med lilltjejen. Har bloggat om det här receptet/tipset förut, men i gamla bloggen så efter förfrågan om att dela receptet igen tänkte jag dela med mig av det
Det blir väldigt gott också om du blandar krämen med vispad grädde. Och här har jag ett recept på hemmagjordvaniljkräm som passar sig ypperligt för dina överblivna äggulor
ca 1,5 dl2 dl mjölk2 tsk potatismjöl2 äggulor3 msk strösockerfrön från 1 vaniljstångBlanda och vispa ihop mjölk, potatismjöl, äggulor, socker och vaniljfrön i en kastrull
Smaksätt med vaniljsocker. På bilden har jag gjort krämen med vanilia som är rätt brunt med många svarta vaniljprickar så därför ser krämen lite brunaktig ut
Servera medhemmagjordvaniljkräm. Vispa upp ägget med mjölken och pensla remsorna. 1 st ägg 1 msk mjölk Råsocker 500 2 2 3 1 1 Sätt ugnen på 175 grader Klä ett pajskal med cirka 2/3 av mördegen
smörj pajformen med lite margarin, skiva sedan margarinet i mindre bitar och lägg i bunken, tillsätt de andra ingredienserna och knåda till en smulig deg
En riktig favorit hemma hos oss är sandwich och med tanke på att jag äntligen hittade ett recept på glutenfri sandwich förra året (Här) så kan hela familjen njuta av denna goding
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Skulle såsen skära sig börjar du om med en äggula och vispar sedan ner den "spruckna" såsen. En hemmagjord bearnaisesås är inte alls svår att få till, bara man tar det lugnt och försiktigt
Visst, fruktsallad är ju riktigt gott, med grädde eller glass till. De här müslikakorna är faktiskt både goda och nyttiga, till och med choklad innehåller de
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.