Den här goda kladdkakan med vit choklad och saffran gjorde jag till bokklubbsjulmiddagen, och eftersom jag hade lite tidspress när jag fixade med middagen blev allt inte helt perfekt
Den var inte alls så söt (trots att jag misstänkte att den skulle bli det) och det syrliga från hallonen gifte sig underbart med både ostfyllningen och chokladen
Häll över gräddblandningen lite i taget i en fin stråle i den smälta chokladenmedan du rör om. Undertiden som gelatinet ligger i blöt hackar du chokladen i små bitar
Jag gjorde en chiapudding medchoklad/kaffesmak, jag älskar den kombinationen. Precis som i måndags (kolaglassen) lyxade jag igår till det med ett kvällsmål lite mer avancerat än vanligt
Pensla med ett vispat ägg och ha på t. Börja med att smula jästen i bunken, värm mjölken till 36grader i en kastrull och blanda ut jästen med mjölken i bunken. Smällt smör i en kastrull,dela degen i 4 delar, kavla ut degen och pensla ut det smälta smöret, jag brukar ha socker på halva och sedan kanel på hela och sedan viker jag över delen jag inte hade socker på till där jag har socker, delar den i ca 1 cm remsor som jag snurrar och typ knyter ihop, lägg på plåtar med baklåtspapper eller i bullformar och låt jäsa i 30 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.