Blanda socker och kanel i en skål. Rosta brödskivorna lätt så att de får lite färg. Bred matfett på den ena sidan och strö över socker- och kanelblandningen
Därför har jag idag tagit tillfället till att göra just två varianter av "det allra bästa nyttiga brödet" där det ena är ett äpple-och kanelbröd, och det andra ett banan-och mesquitebröd
Men jag behövde lite meditation och knådning, så ett snurrigt kanelbröd fick det bli. )Snurrigt Kanelbröd med russin25 g jäst1 msk socker1 1/2 c vatten, 37°c670 g mjöl [hälften graham, hälften vete använde jag]2 msk socker2 tsk salt2 tsk kanel1 c russin, blötlägg, torka och pudra med lite mjölLös upp jästen tillsammans med sockret i vattnet
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt den fingervarma yoghurten. Rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt olivoljan, saltet, kanelen och äpplena som skalats och grovrivits
Blanda socker och kanel i en skål. Rosta brödskivorna lätt så att de får lite färg. Bred matfett på den ena sidan och strö över socker- och kanelblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.