Skala äggen och lägg i en glasburk med lock. Ni har nu rosa ägg som håller i månader i sin lag. Koka äggen 8-9 minuter och kyl av dem. Ställ i kylen ca 14 dagar, peta gärna runt äggen om de vill flyta upp de första dagarna. 8 ägg
Varva ägg, lök, eventuell rödbeta och kryddor i en glasburk med tättslutande lock. 6 kokta ägg. Häll ingredienserna till lagen i en kastrull och värm tills sockret har löst sig
Oftast används faktiskt bara salt och olivolja men i det här receptet har kocken även valt att lägga till kardemummakapslar, chili och lagerblad vilket ger en redan fantastisk produkt, en ytterligare dimension
Eftersom att man lägger in citronen med skal och allt är det jätteviktigt att använda sig av ekologiska citroner eftersom oekologiska är väldigt besprutade
Häll över inläggningsvätskan medan den är riktigt varm – låt. This post "Mormor Elins inlagda salta gurkor"was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN
Snart är sommaren här med goda små västeråsgurkor, som bara väntar på att få läggas in. Lägg gurkorna i saltlag först, så får du en mindre söt inläggning med bättre hållbarhet (du kan hoppa över det momentet, men jag tycker att smaken blir bättre med saltbadet)
Lägg upp den skivade gurkan i en lagom skål och strö över med salt och vatten, blanda. Lägg ett fat och en tyngd över i cirka 30 minuter. 1 dl vatten till gurkan för blötläggning
Lägg skivorna i en skål eller burk. Skölj gurkan. Skär den i tunna skivor. Blanda ättiksprit och vatten, smaksätt lagen med sötningsmedel, peppar och salt
För att kunna njuta även vintertid brukar vi lägga in gurkan. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.