Värm Milda Culinesse på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner vetemjöl och låt det skumma ihop på botten utan att det får färg.
Ta av kastrullen från plattan så att det får svalna något och vispa ner mjölk och buljong. Låt såsen koka upp. Koka sedan i 3-5 minuter så att den råa mjölsmaken försvinner.
Tillsätt Milda Mat, messmör och soja och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Istället för messmör kan såsen smaksättas med t ex gelé, dragon, salvia, senap eller ädelost.
Prinskorv och köttbullssås med pasta 4p. Vad man kan göra med påskresterna. tips på olika recept. Beroende på hur mycket påskmat man lagat, köpt hem och fått över
Glömmer aldrig när jag skulle göra köttbullssås och behövde mer smak. Jag som en tid har haft så svårt att fixa matsedlar i förväg har slagit mig själv med häpnad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.