Koka upp alla ingredienser utom körsbären. Lägg ett körsbär på varje sked. Låt koka någon minut. Häll massan över körsbären och ställ i kyl, gärna ett par dagar innanservering
Lägg i lagerbladen. Koka upp ingrediensernatill lagen och slå över bären. Låt stå kallt i 2-3 veckor före servering. 5 l körsbär. 3 dl vinäger. 5 st kryddnejlika(or)
Minns du den kalla, vita såsen som man alltidficktillfiskpinnarnai skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligtosmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås tillfisk, faktiskt
Som alltid undrar man vart tidentagit vägen, den går alldeles för fort. Kändes inte som det var länge sedan vimitti natten for iilfart genom Kalmars gator mot rödljus och stopplikt
Lägg gurkan i rena burkar (jag brukar hetta upp dem i ugnen, för att döda alla bacillusker. Låt stå ett par dagar, innan du kastar dig över dem och äter upp alla på en gång
Snart är sommaren här med goda små västeråsgurkor, som bara väntar på att få läggas in. Jalapeño är en perfekt smakkompistillinlagd gurka, det smakar svensk sommar med bett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.