Häll på vinetoch låt koka upp. Rensa och tvätta musslorna och kasta de som inte är hela och stängda. Tillsätt musslorna och koka på stark värme ca 2 minuter under lock tills alla musslorna öppnat sig. Lyft upp musslorna och låt buljongen koka ihop 2 minuter och smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft. 2 vitlöksklyftor hackade
Jag valde en enkel traditionell variant medvittvin (fast det blev en ljus rosé som var öppnad. När jag såg fina nät med kravmärkta blåmusslor i stora affären häromdagen kunde jag inte låta bli att köpa hem dem, trots att mannen är skaldjursallergiker
Jag tänkte att jag skulle ge ert ett kanonrecept på goda inlagdavitlöksklyftor. Mängden kryddor är egentligen inte så noga, det viktigaste är att oljan alltid täcker vitlöksklyftorna
Skala klyftorna och lägg dem i en glasburk och fyll upp medäppelcidervinäger så att vitlöken täcks. Inlagdavitlöksklyftor är väldigt gott som tapas eller bara som tillbehör tex när du grillar
Vi åt kycklingen tillsammans med pasta och en klick svartvinbärsgelé. Trötta och hungriga fick det bli en snabb kycklingrätt, som faktiskt blev väldigt god och tänkte därför att jag var tvungen att dela med mig av den
Kyckling med smak av dragon ochvittvin,. Lägg i kycklingen och låt den koka med några minuter. Kikar in med ett litet recepttips till veckans matplanering
Om du toppar med färska räkor blir det här en riktig festrätt. Grädde, vittvin, vitlök och räkor. Rör ihop grädde, vinoch vitlök - tillsätt ex ljus Maizena
Rör ner parmesan och strö persilja över vid servering. Blanda runt och smaka av med salt, peppar. Hetta upp en panna och fräs chili, vitlök, tomatpure, tomater och lägg sedan ner räkorna och fräs dem någon minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.