Vispa upp äggvitorna (viktigt med helt rena och fettfria vispar), tillsätt sockret och vispa tills det går att vända på skålen utan att smeten rinner ur
Crock-Pottad kotlettrad med vilda fantasier (se här hur det gick till), såsen med en rejäl skvätt björnbärsbalsamico och grädde, den mjukade löken från såstillverkningen (skulle slängas med löken smakade ljuvligt av balsamicon) och smörkokt rödbeta
Andra länkar till läckra recept är bland annat. Och inte tär den varken på budget eller tålamod. Tillsätt linserna, kryddor, vatten, grönsaksfond och citron
När jag funderade på hur jag själv relaterar tilldenna dag så hamnade jag oavkortat i sötsvängen. Ren och enkel smak som lyfter vilken middag eller händelse som helst till en annan nivå
Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min
Den bidrar så mycket till smaken på den här gratängen. Till gratängen drog jag ihop färsbiffar som jag smaksatte med smörstekt strimlad purjolök och lite dijonsenap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.