Vad vore julen utan marsipan och marsinpangrisen. Ingen riktig jul, eller hur. Man kan göra det enkla att köpa färig marsipan eller om man gillar utmaningar
I lucka Sjutton finner vi Rocky Road recept gånger 3 , den gudomliga blandningen av sött, salt och segt och med ett härligt tuggmotstånd, kan det bli bättre. Rocky Road Fudge 200 g mörk choklad 200 g mjölkchoklad 25 g smör En burk sötad kondenserad mjölk, ca 397 g 2 tsk vaniljsocker 2,5 minimarsmallows 2,5 dl osaltade rostade jordnötter Gör så här 1. Klä en mindre form, ca 20x25 cm, med aluminiumfolie. 25 g smör
Bakom lucka 23 finner vi ett recept på Marmeladgodis, smak och färg kan varieras i det oändliga. häll i blandningen i en form (15x25) och låt svalna i ca 3 timmar
Bûche de Noël (fransk Julstubbe)Chokladmousse175 g smör eller rapsolja100 g socker250 g mörk choklad4 ägg (delade i vitor och gulor)Smält chokladen i vattenbad. Rulltårtan4 ägg (delade i vitor och gulor)1,25 dl + 2 msk socker60 g smält smör eller rapsolja60 g (1 dl) vetemjöl40 g (0,5 dl) potatismjöl Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Grädda i mitten i 225° i ca 10 min. 250 g mörk choklad. 1,25 dl
0,25 g saffran1 dl vispgrädde200 g vit chokladSätt ugnen på 200°. Idag kände jag mig lite oinspirerad och bläddrade därför i Allt om mats Julspecial 2009
Kanelhjärtan, ca 40 st1,25 dl socker200 g smör4 dl vetemjöl1 dl snabbmarsanpulver1 ägg2 tsk kanel2 msk sockerRör samman socker och smör, mjöl och snabbmarsan till en slät deg och låt den stå kallt i 30 min. 1,25 dl socker
Idag var det dags för godis igen och jag provade att göra det populära (. ) Rocky Road-godiset. Marshmallows verkar vara en obligatorisk ingrediens i amerikansk, australiensisk och brittisk Rocky Road så det är möjligt att min Rocky Road inte kvalificerar sig som riktig Rocky Road eftersom jag valde att byta ut marshmallows mot rispuffar
Chokladbollar, ca 25 st100 g smör0,75 dl socker3 dl havregryn2 msk kakao1 tsk äkta vaniljsocker1 msk kallt kaffekokos att rulla bollarna iSmält smöret. Chokladbollar med fikon, ca 25 st0,5 dl solrosolja (raps- eller majsolja går också bra)ca 300 g torkade fikon2 msk kakao1 tsk äkta vaniljsocker1 msk kallt kaffekokos att rulla bollarna iMixa alla ingredienser till en deg. ca 25 st
Saffransglass 8 portioner 2 dl vispgrädde 3 ägg 250 g kesella ½ dl socker 0,5 g saffran Vispa grädden. Saffranskola 2 dl socker 2 dl grädde 2 dl ljus sirap 0,5 g saffran 1 msk smör Blanda alla ingredienser utom smör i en kastrull, låt småkoka ca 25 min (gör kulprovet). 250 g kesella. ca 25 min
Polkagris-marsmallows ca 5 dl socker 1 msk ljus sirap 2 dl vatten ca 25 gelatinpulver ca 1 tsk pepparmint extrakt 2 äggvitor från stora ägg röd hushållsfärg - Smörj en 20 * 20cm stor kakform med vegetabilisk olja på sidorna och lägg bakplåtspapper i botten, smörj även olja på pappret. 25 gelatinpulver
Mina inlägg blir senare och senare men ja ja, så får det väl vara när man är bortrest. Här kommer i alla fall en klassiker i vår familj, som min man brukar göra till varje Jul - Mozartstubbe
Pepparkaksmuffins med lingon och vaniljströssel, ca 12-15 stora muffins (beroende på hur stora formarna är)250 g smör9 dl vetemjöl2,5 dl socker2 msk bakpulver1 msk kardemumma1 msk kanel0,5 msk ingefära0,25 msk kryddnejlika2 ägg2,5 dl mjölk2,5 dl naturell yoghurt225 g frysta lingon0,5 dl vetemjölVaniljströssel. 60 g smör0,75 dl socker1,25 dl vetemjöl1 msk vaniljsockerBörja med strösslet. 250 g smör. 0,25 msk kryddnejlika
Ett minne från min barndoms jular är Pappa som sitter och slappar med en äggtoddy medan han inväntar det glada julkaoset som i vår släkt brukade bryta ut strax efter Kalle Anka
Dubbla nötkakor med chokladfyllning, ca 24 st250 g florsocker120 g hasselnötter (malda)120 g mandlar (malda)1 msk vaniljsocker1 krm kryddnejlika (malen)1 ägg + 1 äggulafyllning. 250 g florsocker
Vit chokladtryffel med kanel och lingon, ca 25kulor250 g vit choklad0,75 dl vispgrädde0,5 tsk malen kanel1 dl frysta lingonflorsockerca 300 g vit chokladHacka chokladen. Vit chokladtryffel med kanel och lingon, ca 25 kulor. 250 g vit choklad
I dagens lucka hittas ett recept på lakritsknäck. Låt koka på medelvärme tills knäcken blivit ca 125°c eller tills de klarar ett kulprov (kallt vatten i ett glas, i med lite knäck och så ska det gå att rullas till en kula)
Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.