I lucka Sjutton finner vi Rocky Road recept gånger 3 , den gudomliga blandningen av sött, salt och segt och med ett härligt tuggmotstånd, kan det bli bättre
Bakom lucka 23 finner vi ett recept på Marmeladgodis, smak och färg kan varieras i det oändliga. häll i blandningen i en form (15x25) och låt svalna i ca 3 timmar
Idag var det dags för godis igen och jag provade att göra det populära (. ) Rocky Road-godiset. Marshmallows verkar vara en obligatorisk ingrediens i amerikansk, australiensisk och brittisk Rocky Road så det är möjligt att min Rocky Road inte kvalificerar sig som riktig Rocky Road eftersom jag valde att byta ut marshmallows mot rispuffar
Idag blir det godis igen, två varianter av chokladbollar - den klassiska, onyttiga varianten och en lite nyttigare variant utan smör och socker (förutom vaniljsocker)
Det krävs minst 100 000 — 150 000 krokusar, som måste plockas och rensas för hand, för att utvinna ett kilo torkad saffran. Ca 100 - 150 krokusar till ett ynka gram. Saffransbiscotti ca 50 st 150 g sötmandel 75 g rumsvarmt smör 3 dl strösocker 3 ägg 1 kuvert/1/2 g saffran 7 dl (420 g)) vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Sätt ugnen på 200ËšC. Ca 100 - 150 krokusar till. 150 g sötmandel
Jag har aldrig provat göra tryffel. Men i år så har jag testat, det blev med en liten skvätt likör. Jag gjorde halv sats och det gick jättebra att halvera receptet
Vispa ca 10-15 minuter tills det är rejält tjockt. Efter en nyttig tävling är det dags att slänga sig ut i julgodiset igen, denna gången i Polkagrisens tecken
Koka häftigt 15-20 min. Mintkyssar Ca 60 st 4 dl florsocker 2 1 dl vatten 2 1 tsk ättikssprit 15 10 droppar pepparmintsolja 80 50 g smält choklad - Blanda socker, vatten och ättikssprit i en tjockbottnad kastrull och koka massan i ung. 10 minuter till 115 grader. 15 10 droppar pepparmintsolja. 115 grader
Mina inlägg blir senare och senare men ja ja, så får det väl vara när man är bortrest. Här kommer i alla fall en klassiker i vår familj, som min man brukar göra till varje Jul - Mozartstubbe
Pepparkaksmuffins med lingon och vaniljströssel, ca 12-15 stora muffins (beroende på hur stora formarna är)250 g smör9 dl vetemjöl2,5 dl socker2 msk bakpulver1 msk kardemumma1 msk kanel0,5 msk ingefära0,25 msk kryddnejlika2 ägg2,5 dl mjölk2,5 dl naturell yoghurt225 g frysta lingon0,5 dl vetemjölVaniljströssel
Ett minne från min barndoms jular är Pappa som sitter och slappar med en äggtoddy medan han inväntar det glada julkaoset som i vår släkt brukade bryta ut strax efter Kalle Anka
Det här receptet hittade jag i ett nr av Mama (men det kommer ursprungligen från kokboken Vinterns söta av systrarna Monica och Lisa Eisenman) för ett par år sedan
I dagens lucka hittas ett recept på lakritsknäck. Jag har aldrig riktigt lyckats att få den helt perfekta konsistensen på min knäck, men nu lyckades jag
Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.