Här har vi haft en riktig pysselkväll, dekorerat pepparkakshus samt gjort årets första smarriga julgodis, RockyRoad, som blev så gott (var ju tvungen att smaka på en
Jättemumsigt julgodis med nötter, dumlekolor och marshmallows. INGREDIENSER600 g mörk blockchoklad 2 påsar dumlekola2 nävar mini marshmallows eller stora som klipps i minder bitar3 dl salta cashewnötter 1 dl skalade pistagenötterGÖR SÅ HÄR
De här RockyRoad gjorde jag i påskas. De är farligt goda. Ska göra en laddning ikväll och funderar på att ta macadamianötter eller hasselnötter, kanske dumlekolor med pepparkakssmak
Jag har redan delat med mig av två favoriter när det gäller julgodis så jag fortsätter att fylla på listan och förhoppningsvis bjuda på lite inspiration
Leilas RockyRoad är ju ett måste nu till jul tycker jag. Jag tycker inte det är gott med för mörk choklad så jag använde mig av en 56% choklad, tycker det blir godare
Hacka mandlarna/nötterna i matberedaren, tillsätt de torkade frukterna och mandelmassan en ingrediens i taget och mixa allt till en massa som går att forma till bollar
I dag stod det julgodis på schemat, eventuellt blir det något mer gott innan dagen är slut. Först gjorde vi RockyRoad, tycker det söta gör sig så bra med det lite salta, ångrar mig i efterhand att jag lade i marshmallows eftersom jag verkligen inte gillar konsistensen av dessa
Jag har alltid gjort RockyRoad efter Leilas recept med smält choklad som man blandar ner alla godsakerna i men efter de där Oreofudgen i förra veckan så föll jag som en fura för den mjuka fudge-konsistensen som är en följd av att man använder sig av kondenserad mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.