För ett tag sedan fick jag en förfråga från Göteborgs Kex om jag ville vara med i deras utmaning Bageriets Bästa Bake Off Challenge, tyckte det lät som en kul grej och tackade därför ja
Så igår blev det en eller kanske två, för de var ju väldigt lättätna de där jordnötskakorna och jag tror minsann det blir samma procedur till kaffet idag med
Jordnötskakormed Center & flingsalt. Efter att ha varit riktigt kallt och snöat typ konstant senaste tiden, så känns det helt underbart att det nu är klarblå himmel, att solen skiner och det är något varmare ute - med andra ord en riktigt härlig vinterdag
Och där har ni beskrivningen av dessa jordnötskakormed cornflakes. Basen består av fibersirap för den härligt sega konsistensens skull, som blandas med jordnötsmör, cornflakes och riven kokos
Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl russin
Här är ett snabbt och supergott recept på jordnötskakor från Tidningen Hembakat. 250 g jordnötssmör med bitar, crunchy. 250 g jordnötssmör med bitar, crunchy
Mitt baktips denna långfredag är en härlig och saftig jordnötskaka med chokladwirl. Och så passar choklad såklart alldeles perfekt tillsammans med jorndötssmaken
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Blötlägg russinen i rom minst ett par timmar innan kakan ska bakas, gärna kvällen innan så det får dra in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.