Kavla ut degen och fyll en låg pajform, picka pajdegen med en gaffel. Kör mjöl, florsocker, salt, vetemjöl och kuber av smör i mixern till en smulig deg
Nagga bottnarna med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen ca. För att åtminstone få en känsla av sommar och sol så har jag i helgen bakat jordgubbsflarn
De sydafrikanska är ofta ganska smakrika med inslag av solmogna exotiska toner som ofta backas upp av en fin syra och det är inte ovanligt att man fatlagrar dem
Lägg den ihåliga bottnen på den penslade, pensla med ägg. Vispa upp grädden tillsammans med vaniljsocker och florsocker, riv mandelmassan grovt och blanda ner
Riv mandelmassan och rör ut den till en lös kräm med likör och vatten bred försiktigt över den gräddade smördegsbotten täck med vaniljkräm och skivade jordgubbar garnera med vispad grädde och apelsinmarmelad
Rulla ut smördegen på en ugnsplåt (behåll papperet under) Picka smördegen med en gaffel. Skär jordgubbarna i bitar och garnera med dem och citronmeliss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.