Nu var det dags förföreläsning igen, och denna gången med självaste Jonas Colting. Nu kan ju det vara nåt typiskt för långdistansutövare, men det gjorde ju att jag kände att jag tänker som Jonas gör
Tackför maten, Mannerström. Nu har jag bläddrat igenom den igen och hittade massor av recept jag bara måste göra på hans sätt - fast lite på mitt sätt också förstås
Någon gång, förhoppningsvis om många, många år, hoppas jag få ärva denna lilla skatt. Upphottad med en matsked vitt vin och lite nyklippt dill, blev det enkla lilla stuvningen ett fullt godtagbart tillbehör till den dallrande, saftiga ugnsomeletten
Det var då jag förförsta gången blev intresserad av mat och matlagning. Jag lärde mig att göra den här fiffiga lösningen som jag alltid har tyckt väldigt mycket om
Koka bucatinin efter anvisningarna på paketet men häll av vattnet medan den fortfarande är al dente. Låt puttra i 5–10 minuter medan du pressar sönder tomaterna med stekspaden
Rosta den torkade chilin i en torr stekpanna så att det luktar gott i hela köket. Lägg den sen i blöt i 20 minuter, ta bort kärnor och stjälk och mixa med lite av blötläggningsvätskan till en puré
Jag försökte mig på att baka surdegsbröd för ett par veckor sedan. Surdegsgrunderna bubblade som bara den i mina glasburkar och jag trodde jag hade fått en flygande start
Förbered även salladen genom att mortla chili och vitlök till en fin pasta. Detta strös sedan över rätten i slutet och ger den karakteristiska larbkonsistensen
Vad denna vecka bara rusat förbi mig. Jag har bara inte hunnit med att trampa iväg med alla pinnar och pinaler till butiken som ska hjälpa mig att byta den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.