Eftersom vi är tokiga i mat så uppskattar vi verkligen att våra vänner också är det, och när vi är bjudna till Anne och Ingemar så vet vi alltid med all säkerhet att det kommer att serveras det godaste av det goda
Luncherna hemma hos mormor och morfar i Ekhagen var lite enklare i jämförelse med middagarna. Det kunde vara paltbröd med fläsk och vit sås, kåldolmar, kroppkakor (mormor var ju småländska), stekt salt sill med korintsås, fläsk med löksås, wallenbergare, oxsvanssoppa eller omelett med svampstuvning
Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma
Ny vecka och visst känns det i luften att vi är på väg mot hösten. Inte mig emot, jag är verkligen en höstmänniska, älskar den årstiden, mycket på grund av att min kropp mår som allra bäst då och det känns eftersom jag får så mycket mer energi då
Jag brukar då lära ut lite om mjöl, siktat sådant och fullkornsvarianter. Långt ifrån alla elever känner till våra sädesslag vete, råg, korn och havre eller så mycket annat om mjöl
Men vanliga större ica- och coopbutiker, samt Goodstore på söder har mycket också. Jag tycker havremjöl är väldigt gott att göra pannkakor och våfflor på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.