Häll på grädden och lite ansjovisspad. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör. Skala och strimla potatisen som vanligt, lägg i en torr och ren ugnsform, värm ungefär i 10-20 minuter på 110 grader
Jag har gjort rätt många JanssonsFrestelse den senaste tiden. Med den potatisen strimlad i matberedaren med lök, blev Janssons så krämig och toppen god efter 45 minuter i ugnen, 175 - 200 grader
Jag körde på. Janssonsfrestelse innehåller alla dessa tre, så det kan ju ej bli dåligt. Janssons med den mjölig potatis blev bara mosig i mitten samtidigt som den inte blev nämnvärt mer krämig
Dags för en julbordsklassiker, nämligen Janssonsfrestelse. Häll på spadet från 1 anjovisburk, tillsätt grädden och avsluta med att pudra ströbröd över. Sätt in i ugn 180 grader (cirka en timma) Håll koll på ytan så det inte bränner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.