Skaman baka ett formbröd kan smeten vara betydligt lösare än om manska göra frallor. I LCHF-bröd brukar det också vara en hel del ägg för att hålla ihop smeten men det finns äggfria LCHF-bröd för de som är allergiska eller vill baka utan
Det förvandlas enkelt till ris (och det ska tydligen gå att göra sushi med det riset också. Ja vi menar så klart inom rimliga gränser, för visst finns det begränsningar på vad som kan åstadkommas med ett vitt blommigt huvud
Låt stå minst en timme innan de äts för att de ska bli fastare i konsistensen och härligt seg/mjuka. 200 g färska urkärnade dadlar (Se filmlänk för smidigast sätt att kärna ur)2 dl blandade nötter (osaltade)
Det finns såklart ett utbud av ”finare” köpe-köttbullar som man kan välja exempelvis Stensåkra som säljs i mindre förpackning och är himla goda att skiva till smörgåstårtor eller ha kalla som fyllning i baguetter
Om manska äta godis i påsk. Lägg dem i en liten sil och tryck ut, vätska och fruktkött. Faktum är att man kan göra sina tryfflar hur fina som helst utan konstigheter
Om man misstänker att ens sköldkörtel inte riktgt gör det den ska, som att äta ”perfekt”, röra på sig men vikten rubbas inte, ja då är det positivt att det finns en hel del man kan göra själv utan medicinering för att stärka och läka sin sköldkörteln
Man tager vadman haver paj. Med färdig pajdeg i kylen så har man snart en middag fixad. Bara att fylla med det som finns hemma i kyl och skafferi, vispa ihop en äggstanning och sedan grädda i 35 minuter
Man tager vadman haver, både till grytan och till stillebenet. Den robusta flaskan/vasen i bakgrunden tycker jag förhöjer känslan av det rustika och mysiga med gryträtten
Ska du göra som jag och lägga pålägg emellan så lägger du ost, skinka och tomat på två av plättarna när dom ligger kvar i pannan, låt ligga kvar en stund så osten smälter, jag kletade också på lite dijonsenap
Vinnaren Lindie skulle göra en smoothie på säsongens sommarbär, vaniljyoghurt, banan, flytande honung, krossade linfrön, is och färska jordgubbar på glaskanten
Vad gör man med julskinkan efter jul. Dessa bräcker du sedan (steker) i smör så de får en fin, lite krispig yta och serverar med senapsstuvad potatis och nykokta eller inlagda rödbetor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.