4 300 g kycklinglårfilé 3 msk olivolja 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 2 morötter 2 msk tomatpuré 1 1/2 l vatten 1 msk konc kycklingfond 1/2 tsk torkad timjan 4 ägg 100 g spaghetti 2 dl frysta gröna ärter 3 msk finhackad persilja 50 g parmesanost salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
I mitt förra inlägg nämnde jag en fantastiskt god italienskbrodomedkyckling, som rätt väl symboliserar det här tänket – relativt enkel och snabb att göra, med en smak som får smaklökarna att gråta av glädje
Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Lägg över "locket" och fäst med tandpetare. Gör under tiden kycklingen. Krydda med salt och vitpeppar. Bryn kycklingfiléerna runt om i smör tills de känns klara
Dessutom passar denna kycklingen perfekt in på veckans LCHF-tema, men vill man så kan man så klart servera den med exempelvis ris eller varför inte klyftpotatis
Salta och peppra kycklingen. 2 mackor 1 kycklingfilé4 vitt surdegsbröd2 msk pesto1 fpk mozzarella 1/2 burk grillad paprika 1/2 basilikarucola10 körsbärstomaterolivoljasalt och svartpepparGör så här. Toppa 2 skivor med skivad kyckling mozzarella, paprika och basilika. Stek mackorna på låg värme i olja i en stekpanna cirka 10 minuter tills osten smälter Servera med en sallad på rucola och tomat. 1 kycklingfilé
Den möra kycklingen som får blandas med den härliga tomatsåsen, vitlöken, örterna, mamamia så gott. Cacciatore betyder ”jägare” och det är precis vad denna gryta är, en riktig rustik ”jägargryta” fylld med smaker
Italiensk makaronilåda medkyckling, grönsaker och smak av tomat. Fräs den strimlade kycklingfilén tillsammans med lite olja, salta och peppra lätt (om de inte ligger marinerade)
Kycklingmed soltorkade tomater, mozzarella och pesto. Japp kan nog inte bli mer italienskt. Stek 1 kg kycklingfilémed salt och peppar, så det får färg runt om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.