Igenmulen himmel, snöglopp och isiga vindar. Idag är det verkligen burrigt väder. Man får försöka ta in våren med alla möjliga trick, t ex genom att bjuda på en vårlig paj med fyllning av både lax, spenat och sparris
Frukter och bär kan givetvis bytas ut mot andra sorter om man vill, men tänk på att både banan och mango är ganska krämiga frukter, medan bär som jordgubbar, hallon, blåbär och lingon är mer isiga, vilket påverkar glassens konsistens
Sportstugan var stängd i dag på grund av det isiga föret, vilket vi fick veta i god tid. Baconlindad köttfärslimpa, fylld med svamp, vitlök och persilja
Har inte gjort glass på yoghurt tidigare, har varit rädd för att det skulle bli isigt och smaklöst, men oj så fel man kan ha, det blev riktigt gott, trots att den varken innehåller äggulor eller vispgrädde, men sedan så gillar jag ju mango också
Japp, detta är världens bästa smuldeg. Åtminstone just nu, tills jag snubblar över något annat recept. ) Rabarber går utmärkt att frysa i bitar och ta fram till när höst- och vintermörker får oss att längta efter ljusare kvällar
Ha en riktigt fin dag trots all snö och nariga, isiga vindar. Idag är det vårdagjämning gott folk. Det kan man förvisso inte tro när man tittar ut genom fönstret, men det står faktiskt så i almanackan, och då får vi väl tro på det
Ofta när man gör egen glass får man en massa äggvitor över. Då kan man passa på att göra denna thai-inspirerade kokosglass med smak av både lime och citrongräs
Jag och bakad cheesecake är ganska färdiga med varandra efter den snygga mardrömscheesecaken med ombre-effekt och jag vet inte vad, som bakades för två helger sen
Glassar av yoghurt funkar det, japp det gör det. Härom veckan såg jag ett inlägg på Jamie Olivers sida om yoghurtglassar och blev lite sugen på att testa
Jag trodde ju det var vår och bjöd på en vårlig nässelsoppa, men som genom ett trollslag förbyttes den härliga vårvärmen mot isiga vindar och snöglopp, och igår täcktes de utkånkade trädgårdsmöblerna av ett tjockt lager snö
Flera olika glassrecept har avverkats och en del frustration har uppstått under veckan som gått. Den första glassen i min nya glassmaskin blev som en blandning mellan milkshake och soppa, den andra blev också för lös och alldeles för isig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.