Detär nämligen så att han, på något vis har fått nys om att vi har efterlyst hans kokbok "Det glömda köket", mejlat till oss och erbjudit oss att köpa ett av exemplaren har har kvar i sin ägo
Men detärju så gott att det tåls att nämnas igen. Vad ärdet jag snackar om. Ignorera att min hand ser sjukt psyko utHar skrivit om detta underbara mellanmål/kvällsgotte/efterrätt tidigare
Detta gäller förstås också den inlagda rödlöken. Inlagd rödlök som är gott till nästan allt. Ni som läst mig tidigare vet ju redan att grisen ärdet godaste djuret (detär laxen som ärdet ondaste) men det tål att påpekas igen och igen
"Med önskan om en trevlig lill-lördag. Lägg lite trötthet på det så sjunker inspirationen rejält och det blir mat som lövbiff i gräddsås med pommes, färdiggrillad kyckling med pommes eller som här - en tortellinigratäng
Detärju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi. Nu ärdet middag som gäller, det blir rester från lördagens middag… som ni vet så lagar jag alltid för mycket
Kom ihåg att det smakar bättre ju längre du låter det stå och dra. Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen)
Sjäv älskar jag ju historia, och historienörden i mig älskar gamla berättelse och sägner, som originalet ovan och tycker alltid att detär intressant att läsa om vad man gjorde och trodde på förr i tiden
Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt. Vänd strömmingsparen i rågmjöl och stek dem i omgångar i smör
Strö ut ströbrödet på ett fat. Vispa upp äggen med en gaffel i en djup tallrik. Vänd strömmings filéer först i vetemjölet, sedan i äggvispet och sist i ströbrödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.