Vackert och gott basmatiris tillagad påpersisktvis, riset blir fluffigt och krispigt på toppen. Skala och skiva en potatis, stek i rapsolja i några minuter, häll sedan över alla basmatiris och tryck ner riset lite med hjälp av en sked, lägg sedan på locket
Värm en stekpanna med olivolja och bryn fläskkarrén på någon minut på varje sida. Lägg upp på fat. Sätt ugnen på 200 grader. Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar. Innertemperaturen ska visa mellan 80-85 grader
Koreansk pressgurka. För att göra gurkan så skiva gurkan fint. I början kommer det att kännas torrt men allt eftersom kommer saltet att dra ut fukt ur gurkan och göra att det blir tillräckligt med lag
Låt stå ett par dagar, innan du kastar dig över dem och äter upp alla på en gång. Den lilla tänker jag ge bort till en person som jag vet älskar inlagdgurka
Anledningen till att jag associerar just ättiksgurka med henne är för att det var en av de saker som nästan alltid stod på middagsbordet när vi var där, i en av hennes brunblommiga skålar
På så vis behåller de sin krispighet. Knepet med att få gurkorna lika goda som Cecilias, förstod jag efter ett tag, är att inte skära dem i allt för tunna skivor och att hälla på lagen när den svalnat
Skiva gurkan, löken och tomaterna tunt och blanda runt dem i en skål. 1 färsk gurka. 1 färsk gurka. Denna inläggningen passar perfekt till en köttgryta eller till köttbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.