Indiskdessertmedmorötter - Morotshalwa - (Instant) Gajarkahalwa. Jag tyckte att det var kul att prova den här indiska efterrätten för att den var lite originell och olik västerländskadesserter
Servera gärna grytan med chapatibröd eller ris. En god och kryddig linsgryta medindiska smaker som passar väldigt bra ihop med chapatibröd (se recept för chapati tidigare i bloggen under "Masalakryddad dhal med gula ärter och chapati" från nov 2013). 5 port3 dl gröna linser1 gul lök, hackad2morötter, tunt skivade350 g gröna bönor1 msk tomatpuré2 msk finriven färsk ingefära2 vitlöksklyftor, pressade1 msk kumminfrön1,3 l vatten2 tsk örtsalt2 tsk spiskummin2 tsk koriander1 tsk gurkmeja2 krm cayennepepparOlja till stekning. Tillsätt linser, vatten och alla kryddor och låt koka i 15 min. Tillsätt morötterna och låt puttra i 10 min till
Posts related to Äppelhalwa - Indisk efterrätt med äpple - Indiskhalwa av äpplen och kondenserad mjölkIndiskdessertmedmorötter - Morotshalwa - (Instant) GajarkahalwaBiryani - Indiskt ris med saffran och CashewnötterIndiskt ris med frukt och mandel - Kashmiri pulaoLätt paneer (panir) - Indisk gryta med ostkuber i kryddig såsDela
Blanda ner morötter, svamp och blomkål. Smaka av med lite vitvinsvinäger. Kanske inte det bästa att äta stark mat varma dagar, men faktum är att jag oftare blir sugen på stark mat när det är varmt ute
Posts related to Morotssallad som i Gujarat - GajarkasaladIndiskdessertmedmorötter - Morotshalwa - (Instant) GajarkahalwaBiryani - Indiskt ris med saffran och CashewnötterGrönsaker från Gujarat - Gujarati subziSallad medgurka och ananas - Gurk- och ananassallad - Pineapple cucumber saladDela
Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Då blir kocken glad och jag vet med all säkerhet att Mr C älskar den här desserten, för efter jag fotat de här, försvann de lika fort som en avlöning, ja det är sant
Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
HallonenHavregrynenNågra kokos flingorToppa med physalisfrukt. 1,5 grädde (vispad)4 dl cremefraiche (två burkar)200 gr smält choklad(vit marabou)Skalet av en citron( tvätta citronen och riv)Blanda ihop detta till en slät smetHäll upp i glas och in i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.