Vispa ner den varma mjölken i äggsmeten. Koka upp, dra sedan av den från värmen. Vispad grädde. Recept ur boken ”Mästarnas Menyer” av Leif Mannerström & Jan Hedh
Den helgen som har varit är precis vad vi längtar efter och första doppet i sjön blev det, M&M var riktigt tuffa fast farfar fick höra att han var en fegis badade inte
jag som råkade köpa mig en efterlängtad mandelkvarn häromdagen, fick en idé som testades och den kommer jag att använda mig av igen när det är dags för pannkaka med annorlunda smaker
Här i Najnis kök fick grytan puttra i ca tre timmar. Sisådär ja – då har det blivit dags att dela med sig av ännu ett av de recept som lagats här i Najnis kök denna helg
Hoppas ni alla har det bra, och att inte alltför många av er där ute som är utan ström. -) Vid lunch sker "vaktbyte", och då kommer mannen hem och jag beger mig till jobbet, som idag startar min dag med lite julbord med härliga kollegor
Alla de vitaminer, mineraler, antioxidanter och andra väldigt viktiga små beståndsdelar vi får från grönsakerna är så mycket bättre än de som många stoppar i sig idag, de från multivitamintabletter
Idag så hade jag dock bestämt mig för att ta det lugnt och baka lite. Visst är det härligt nu när solen börjar lysa igen och det är ljust längre på dagarna
Låt jäsa övertäckt av plast i kylskåpet under natten. KvällSurdegsgrundenPumpapurén2 dl vatten3/4 msk salt1 tsk fänkålsfrö1 tsk anis1/2 tsk kardemummakärnor1/2 tsk kanel1/2 tsk muskotnöt riven/mald1/2 tsk ingefära mald1 msk lönnsirap2 dl skrädmjöl (rostat havre)1 dl rågmjöl9 dl vetemjöl/dinkelsikt/rågsikt1/2 dl linfrö1 dl pumpakärnorSpar en klick av surdegen och sätt i kylen till en annan gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.