Skrei är en norsk säsongstorsk ( januaritillapril) som finns uppe i Barents hav. Det var Norges Sjömatråd, som utlyst en tävling för ett antal bloggare, att göra “SverigesbästaSkreirecept”
Grönsakerna i soppan kan vara lite av varje, det som finnshemma. Vi försökte komma på vad som var hemligheten, men smaksättning med fisksås / lime och buljongkok på kycklingbas som antagligen kokades länge, länge var de bästagissningarna
Det är inte mycket som kan mäta sig med en hamburgare, om man gör den på rätt sätt. Många blandar i lök, ägg, ströbröd etc isin färs & sen jobbar in den i färsen, det är för mig helt galet
min egen nisch - husmanskost med det lilla extra. Allra godast är det med de större filéerne, och en så makalöst stor filé som den jag fickhembudad för denna tävling, det har jag aldrigtidigare skådat
Det bästa veckoreceptet går vidaretillfinal där totalt fem bidrag duellerar mot tv-kockens recept. Tv-kocken Anders Levén har skapat en “originalrulle” som ni snart får ta del av här på Salt&Peppar
Finns det ens att köpa. Tunnbröd, philadelphiaost, jalapeno, lättrökt skivad kalkon, romansallad, rödlök, serranochips och bbq-sås, gärna Felix sweet and smokey
mer exakt hallon- och kakaofluff med goda ekologiskagarneringar. Hallon- och kakaofluff. Jag tog en morgonpromenad och kom därefter hem och gjorde frukost
Bland de inbjudna bloggarna finns flera vänner och bekanta tillmig. Det är därför inte med någon som helst koketterande eller falsk blygsamhet jag deklarerar att jag knappast har någon chans att ta hemvinstenitävlingen
SkreitorskNinon med champagne, friteratfiskskinn, lantostbakad potatis, ärtpuré & rökt fläskHusmor Lisa är med i Norskt Sjömansråds tävling för att skapa Sverigesbästaskrei-recept
”De första fem ieftermiddagslaget var de bästa” kommenterade DanielHiltbrunner, domare från Australien, under den långa väntan från fredagens tävlingtilllördageftermiddagensprisutdelning och rätt hade han, alla medaljörer hörde till nämnda grupp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.