Jag kan inte svara påhur länge den kan tänkas hålla, men det kanske någon läsare har erfarenhet av. Minman hade fått lust att göra chutney på gröna tomater
"stryk sedan tårtan medhårs" Stryk kanten längst sidan och inte uppe på först(se bilden)så minskar risken att bitar från kanten ramlar med i smörkrämen
Tillsätt alla torra kryddor och låt fräsa några minuter under omrörning. ev ½ dl mango chutney. Koka upp, lägg på locket och tillaga enligt någon av metoderna nedan
Jag gör inte exakt sådär i rullningen dock, men men, manhittar oftast sitt sätt som fungerar bäst. egentligen gjorde vi på restaurangen uramakis med mindre noriblad än vanliga makis
Som min mor säger "jag borde K-märkas". När jag för tio år sedan frågade i olika livsmedelsaffärer efter kalvbog, kalvben och grisfett för att göra egen kalvsylta - ja då kan jag förstå att man tittade på mig med stora ögon
Jag har gjort min egen variant på Casablancatårtan och använt hackad daim i glassmeten mellan de spröda marängbottnarna som sedan toppas med vispad grädde och banan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.