http://kakmonstren.blogspot.com/Strössel & annats blogg
kakmonstren.blogspot.com
kakmonstren.blogspot.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl mjölk eller vatten
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl olja
  • 200 g finrivna morötter
  • 1 tsk salt
  • 2 msk sirap eller socker
  • 12 dl vetemjöl special
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 4,8 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk socker
  • 115 gr vit choklad
  • Blå och rosa Progel
  • Vispad grädde
  • Strössel
  • Färgade mini marshmallows
  • Instruktioner:   Kombinera, mjölk,vaniljsocker, socker, vit choklad och Progel (om du skall ha samma färg på båda) annars färgar du efteråt. Värm över medelvärme, rör hela tiden tills chokladen smält. Ta bort från värmen.   Strösselkanten på glaset:   Smält lite choklad och doppa glasets kant och doppa sedan det i strössel av valfri sort.   Häll i den heta mjölkblandningen i glasen. Toppa med vispad grädde och mini marshmallows.
  • Värm ugnen till 225°c.
  • Kavla ut en degplatta för att passa en form på ca 24 cm. Pressa ut den utan att sträcka på degen. Forma kanten.
  • Fyllning
  • 9,5 dl skalade, tunt skivade päron
  • 5 dl skalade, tunt skivade äpplen
  • 1,8 dl socker
  • 3/4 tsk kanel
  • 1/4 tsk ingefära
  • 1/4  tsk salt
  •   Mjölk
  • CRUST
  • Double Crust Classic Crisco® Pie Crust
  • 4,8 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 145 gr Crisco
  • 4 till 8 matskedar iskallt vatten
  • 1  tsk vanilj
  • 60 gr vit choklad
  • Blåbärsfyllning
  • 12 dl blåbär, uppdelade i 2 lika delar
  • 3 st Gelatinblad.
  • 3 dl socker
  • 0,6 dl Maizena
  • 2 tsp citronjuice
  • Bavarian lager
  • 2 st gelatinblad
  • 0,6 dl kallt vatten
  • 2,4 dl blåbär
  • 0,8 dl socker
  • 3,6 dl grädde
  • TOPPING
  •   Sötad vispad grädde
  •   Blåbär eller chokladspån

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.