6-8 bufféportioner 1 rund rumsvarm brieost (à 500 g) 5 färska fikon 1 1/2 dl blandade rostade nötter (t ex. hassel-, pekan-, para- och macadamianötter) 2 msk lönnsirap 1/2 tsk flingsalt Till servering plockad timjan kex eller bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Ugnbakad brie handlar det om, här toppad med sirapsnötter och salt. Bakad brie med nötter. Igår kväll hade jag ett härligt tjejgäng på besök – god plockmat, lite vin och en massa prat och skratt
Förutom vår standard quiche lorraine, som Axel prompt ska ha, så bjöds det också på en paj fylld med brieost, salami och tomater hämtat från bloggen Matplatsen
Ugnsbakad brietårta med tomater och basilika. Någon fondue tänker vi inte bjuda er på idag, det blir istället en variant av en gammal goding när vi tipsar om en ny topping på ugnsbakad brie
Lägg osten i en ugnsform med kanter och skiva eller halvera tomaterna och lägg på osten och gratinera i 10-12 min. Fräs nötterna med smöret i en stekpanna på medelvärme i ca 5 min och rör om hela tiden, ringla över honungen och fortsätt fräsa några minuter. Ta ut osten och lägg på 4 tallrikar, fördela honungsnötterna och ringla över ytterligare lite honung samt strö till sist över flingsalt och den hackade basilikan. 500 g brieost
Skiva en generös skiva brieoch lägg i botten på en soppskål. Ibland när det är grått och regnigt ute behöver man stoppa i sig något som är varmt och mysigt
Ta bort kanterna på osten och låt den ligga framme tills den är rumstempererad. Vispa osten mjuk med en elvisp och vispa sedan försiktigt ner olivoljan, lite i taget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.