Då det inte riktigt är säsong på kalv så gör jag den på fläskfilé (och ta inte någon billig variant, utan ta ett dyrare alternativ typ svenskt, så mycket godare, när man ändå lagar en god rätt)
Putsa och bulta kalvköttet med handen, så den får en jämn och fin yta. Bryn matfettet, lägg i köttet och stek ca 2 min på varje sida, tills köttet fått fin färg
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Min bortskämda, gourmet son tycker egentligen inte om min hemmagjorda glass…. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Mitt bidrag till årets julfirande var att baka något bröd och så några godisar, googlade lite och kom fram till detta enkla recept som kommer ifrån Ernst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.