Åländskt hemvete på mitt vis Utöver svartbrödet så finns ytterligare ett specielt bröd på Åland - Hemvete. hemvetemjöl / grahamsmjöl till utbakning Smaka&Se
Ingers hemvete Låt degen jäsa i en halvtimme, baka sedan ut degen (8 kakor) o kom i håg att degen ska ältas mycket. Låt kakorna jäsa på plåten i en halvtimme till Matklubben.nu
Åländskt hemvetebröd Värm mjölken och blanda i jästen och saltet. Knåda ner mjölet. Låt jäsa ca 1 timme. Dela degen i bitar och älta(knåda till runda bollar) Matklubben.nu
Åländsk hemvete Sätt ugnen på 275 grader, värm mjölken till 37 grader. Smula jästen och rör ut den i lte av mjölken. Arbeta in mjölet till en ganska lös deg Matklubben.nu
Åländskt Hemvete Så Himla gott, måste jag verkligen säga. Särskilt smarrigt nybakat när de fortfarande är varmt förståss men funkar även att frysa in amandasbakblogg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.