3 dl
vispgrädde, 2 dl mjölk (jag hade mellanmjölk), 6 äggulor, 1 dl socker, 1 vaniljstång, 2 msk glykossirap, 1 gelatinblad Gör så här:
2-2 1/2 dl
smet i glassbyttan och låt glassmaskinen arbeta i cirka 10 minuter Du ser när glassen ser ”glassig” och krämig ut. Skrapa ut glassen från byttan och lägg över i en plastburk med lock och in i frysen tills det är dags för serveringen. Upprepa sista proceduren tills all glasssmet har körts i maskinen. Jag har märkt att ju mindre smet man har i maskinen desto bättre blir det. Första omgången hade jag 3 dl smet i men det tog längre tid för maskinen och resultatet blev mjukare glass. Så tag hellre lite mindre och gör fler omgångar så blir det toppen. Obs! Detta gäller denna maskin, följ anvisningarna som gäller din maskin om du har en annan.
Och det första receptet jag provade var såklart en enkel vaniljglass. Hemmagjordvaniljglass, ca 4 portioner. chokladsås, hemmagord glass, vaniljglass 4 äggulor
Det blev glass, en gammal hederlig vaniljglass. Det blev glass, en gammal hederlig vaniljglass. Eftersom jag bakade macarons häromdagen fanns det några äggulor som behövde ett syfte
Vaniljglass på kokosgrädde 3 dl kokosgrädde (tetra, utan tillsatser, Santa Maria Extra Creamy)2 äggulor2 msk agavesirap1/2 tsk rent vaniljpulver (eko i burk)Blanda ihop alla ingredienserna
Jag går i valet och kvalet om jag ska börja äta nyttigt igen. Ha ha, låter ju illa. Precis som om jag äter snabbmat varje dag och frossar i kakor och godis mellan målen
Vaniljglass kändes naturligast att börja med. Det är glassarnas glass och ett gammalt talessätt i glassbranschen är att "varför ha 100 smaker om inte ens kan göra en god vaniljglass". Vaniljglass LCHF ca 0,7 liter. Vaniljglass LCHF ca 0,7 liter 3 dl vispgrädde
Favoriten av alla vegetariska recept måste nästan vara falafel. Ibland köper vi färdiga, frysta falafel och det kan vara bra att ha hemma i frysen, men inget slår att göra egna hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.