Denna gång med vanilj och hallon. JAg vispade 5 dl grädde, 1 burk med kondenserad mjölk, 2 tsk vanillin och sen 2 dl hallonkompott. Häll 1/3 av sylten i botten, häll över hälften av glasscreme, häll i 1/3 hallonsylt, häll på den sista glasssmeten och sen den sista sylten. Ställ i frysen minst 4 timmar och sen är det bara att avnjuta
Jag gjorde om receptet lite efter eget tycke och smak. Lite krispigare yta, krämigt inre som smakar vanilj och så mördegsbotten som man bara inte kan låta bli att älska
Den hemmagjorda pastan är det centrala och just nu mitt nya dille. Köttfärssåsen är dock bara en del av middagen och en liten sådan om man jämför med pastan
Det är gott och passar som lunch och även kvällsmat, gärna med något slags bröd till. Den här tomatsoppan är otroligt smakrik och värmer ända ner i tårna
De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet. Tillsätt strösocker, salt, kardemumman och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen
Vispa äggulorona ihop med sockret, vanilj- och lakritspulvret. Har införskaffat en glasskål till min Kitchen Aid och idag så var det dags att testa att göra glass i den för första gången
Hursomhelst förra helgen gjorde jag en variant hemmagjord choklad med jordnötssmör och hallon. Att göra sin egen goda och nyttiga choklad är inte alls svårt
Alltså, hur mycket kan det blåsa och regna egentligen. I morse när vi slog upp de blå så hade den värsta blåsten lagt sej och vi hade våra förhoppningar om en mer vindstilla och torr dag, men ack som vi bedrog oss
Hemmagjord granola med julsmaker. Har du svårt att hitta granola utan socker och gluten i affärerna. För att få lite härliga smaker så kan du testa att tillsätta några goda kryddor såsom tex kanel och kardemumma men tror även det blir gott med ingefära och kanske till och med pepparkakskryddor, bara att testa
Och om du tar dig igenom hela det här inlägget så finns det en tävling på slutet där du kan vinna en massa sushi-produkter så att du också kan göra det själv
Jag har blivit beroende av min pastamaskin och det tar emot koka annan vanlig. Mer kanske att det tar lite tid, med först degen, som ska vila och sedan "kavlas" ut och göras till tagliatelle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.