Hemma hos: Kristina
inspirationsskafferiet.com
inspirationsskafferiet.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 1 knippe sparris
  • 1 l vatten
  • 1 nypa salt
  • 2 dl riven parmesan
  • 4-6 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor Smör till stekning
  • 1 pkt saffran, 0,5g
  • 2 ½ dl avorioris
  • 5-6 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 40 g smör
  • 1 tsk pressad limesaft
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 frp med skalade räkor i lake. Några oskalade stora räkor till garnering.
  • 1 röd paprika
  • 1 grillad kyckling
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 lime Örtsalt
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 1 lime Smaka av med örtsalt, salt och citronpeppar
  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 4 msk kakao
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1-1 ½ dl smält smör, låt svalna. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, salt och kakao i en egen bunke. Rör ner socker och ägg i kastrullen med det smälta smöret, börja alltid med sockret. Rör ner mjölblandningen. Använd en form med löstagbar botten. Klipp till bakplåtspapper så det täcker botten och kanterna. Grädda i nedre/ mitten delen av ugnen på 200 grader, ca 15-20 min Låt svalna och lägg sedan upp på fat. Garnera med florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.