Andrabullar. Inte så illa improviserat, med andra ord. Forma färsen till plommonstora köttbullar, och fräs dem i olivolja i en gjutjärnspanna så att de får vacker färg runtom
Eftersom det är tisdag så fick det bli soppa till kvällsmat och till soppan ville vi ha bullar. Då är bakpulverdeg ett bra alternativ, men bullarna är allra godast när de är nya
Därför mjukstartar jag julgottandet med ett par lagom juliga bullar med äpple och kanel. Äppelbullar. Smöret kan du antingen skiva med osthyvel jämt fördelat över degen (ger smörigast bullar) smälta och hälla ut över degen eller strycka på med en kniv
Bröd och bullar får också en väldigt god och lite mildare smak än av ”vanlig” surdeg. Det går fint att baka både matbröd och vetebröd, typ kanelbullar, på vildjäst
Men visst är det smaskigt med nybakade bullar, så lite tips och inspiration vill jag gärna bjuda på. De fasta fettet binder mer luft än de smälta smöret och gör att bullarna blir högre och luftigare
Dessa ljuvliga bullar med smak av smörkola är helt fantastiska. Tycker även att dessa håller sig saftiga och goda längre än många andra recept jag testat
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Bullar till fikat är en riktig klassiker. De kan varieras på många olika sätt både när det gäller smak och utseende, allt från släta bullar till snurror, knutar mm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.