Helstekt kyckling med buljongkokta rostade potatisar och majrovorIbland vill jag ha mat så som mormor lagade den, gärna en klassisk söndagsmiddag, som här med kyckling
Rulladerna serverades med sås på baserat på grädden som de sjudit i, några rejäla klyftor av ugnsbakad bakpotatis, klassisk rödkål samt en topping av granatäpplekärnor som fick ge den sista touchen i form av syrlighet och lite krisp
Servera kycklingen med såsen, stekt potatis, rostade tomater och kapris. Helstekta små potatisar passar toppen till men allt blir ännu bättre med frasig kapris och rostade tomater
Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Rostad rotfruktssallad. Blanda stekfettet med vatten och ös karrén med vätskan några gånger i ugnen
Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Om du inte har termometer så kan du skära med kniv och trycka lite så att vätska sipprar ut, då den är helt genomskinlig så är den klar
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.