Det har åter igen gått lite för många dagar sedan jag uppdaterade bloggen. Jag sitteriskrivande stund och jobbar med den nya designen på bloggen som kommer vara modernare, snyggare, mer lättnavigerad och innehålla ett sökbart receptregister
Idag har vi tjuvstartat trandansen. Vi tog en snabbtur till Hornborgasjön för att se om man kunde tänkas få syn på en trana eller två, årets första skådades itisdags, så hoppet att få se några var väl ganska begränsat, men en rackare såg vi allt
Gott helgmys eller som plockmat på en buffé. Smarriga räkor med underbara smaker. Jag serverar mina räkor med aioli, varma baguetter och spansk potatisomelett (tortilla espanola)
Ha iriset, vattnet och saltet i en gryta och låt koka upp under lätt omrörning. Rör inte om under denna halvtimma eftersom ångan är väldigtviktig för risetskonsistens, annars får du lätt ett väldigt hårt ris som inteklibbarsärskilt bra
Sådana här små gulligaminikakor är trevligt att ha till hands och förgylla många desserter med (t. sockerfri bananglass), toppa fruktsallad med eller ha i hemmagjord nyponsoppa
Galette är en fransk specialitet, som passar oss glutenintoleranta alldeles förträffligt. Det är nämligen en sorts tunna crépes som är gjorda av bovetemjöl
Jag snoozade lite längre än tänkt, men som tur är har jag inte långt till jobbet. Konstigt nog var jag hungrig när jag vaknade, trots att jag ätitmig mammutmätt i går kväll
Det här är en kvällsmacka som inte går av för hackor. Efter en lyckad badmintonmatchi fredags var det skönt att göra något enkelt som ändå kändes litelyxigt för att firain helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.