(Suomi-Finland bakelsen, Sockerbakelse fylld med äppelsylt, varvad med hallonfromage, toppad med vaniljganache, färska blåbär och stänk av havtornskräm
Vänd ner havtornskrämen i grädden och blanda försiktigt med en spatel eller slickepot. En fluffig syrlig mousse av ljuvlig sötsyrlig havtorn på en fondantbotten av mandel med brynt smör och allt toppas av en havtornsspegel – se där en oemotståndlig efterrätt som imponerar fast den inte är särskilt svår att göra
Blanda havtornskrämen och citronen i äggblandningen och vänd därefter ned grädden. Havtornsparfait. Då har vi kommit till efterrätten i vår trerättersmiddag
Klicka och jämna smeten över havtornskrämen. Sätt ugnen på 175°. Kläm fast bakplåtspapper i bottnen på en stor springform/pajform och klipp bort överflödigt papper
Havtornskräm. Pensla bullarna med ägg och spritsa på havtornskrämen. Havtornskräm. Chokladbrioche, dag 1. Arbeta ihop alla ingredienser utom smöret i en degblandare, 2 minuter långsamt och 4 minuter snabbt
Koka upp alla ingredienser förutom potatismjölet i en kastrull. Ta bort kastrullen från spisen. Rör ihop potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner i kastrullen
Klicka och jämna smeten över havtornskrämen. Värm ugnen till 175 grader, kläm fast bakplåtspapper i bottnen på en stor springform/pajform och klipp bort överflödigt papper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.