1275 g
smör, rumstempererat 2 dl strösocker 6 dl havregryn 3 dl vetemjöl 1 tsk hjorthornssaltSätt ugnen på 180 grader. Rör samman smör och strösocker. Rör ner de övriga ingredienserna och blanda samman till en deg. Rulla ut degen och dela den i 40 bitar. Rulla bitarna till runda kulor och lägg dem på smörpapper på en plåt. Tryck till kakorna med en gaffel. Sätt in i ugn och baka kakorna cirka 10-12 minuter.
I morgon firas det Mors dag, men eftersom det är jobbhelg för mig så blev det istället några havrekakor bakade till mamma och en extra tanke går till mormor
Dagarna fram till jul har en tendens att inte riktigt räcka till för allt man vill hinna med, som att baka t ex, så jag var inte sen att testa det busenkla recept på havrekakor med choklad som Karin med bloggen Karins kök delade med sig av häromsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.