Jag fick en önskan från en läsare som ville laga glutenfria havreflarn och idag har jag bakat det. Har ett litet dilemma bara nu när jag skulle till och skriva receptet här till er
I förrgår påbörjades tårtbaket till födelsedagsbarnet. En överraskning tårta som skulle färdas ett par hundra kilometer med tåg och en resveska som reskamrat
Låt havreflarnen svalna i några minuter på bakplåtspappret. Till en normalstor ugn behöver du 2-3 plåtar till en sats havreflarn. Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200°C i ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg
vispgrädde Kladdkaka deluxe. Kladdkaka deluxe. 2017-03-12, 19. 33. Söndagar jobbar dag för mig som vanligt, dock lite kortare, så man hinner känna av att helgen är här ändå, mysigt att få känna doften av nybakat & lite smaskens
Havreflarn är jättelätt att göra och dom är riktigt smarriga. ) De går även sätta ihop två och två och fylla med smörkräm, doppas i choklad eller vad man vill
. Nu när ni är som mest trötta på choklad, kola och julgodis kommer jag med ytterligare ett recept, inte jättebra tajming men jag tänkte att jag lägger ut receptet på denna lättbakade radiokaka innan jag glömmer det
Det här inlägget blir kanske lite OT eftersom bloggen främst handlar om söta bakverk. men faktum är att jag faktiskt bakar ganska mycket bröd också, helst surdegsbröd (Och japp, jag dricker gärna latte och är lite lätt miljömupp om någon har nån fördom de skulle vilja ha bekräftad
Jag hade köpt hem hallon och jordgubbar som jag hade tänkt äta med lite vaniljglass, men så bakade jag också några havreflarn som jag stoppade ner som en liten skål i varsitt cocktailglas
Havreflarn med citronkräm gjorde vi, riktigt goda blev de och de var väldigt lättbakade. Allra godast är de här havreflarnen att servera kalla tycker jag, så in i frysen med dem när ni lagt ihop dem och plocka fram därifrån precis innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.