Mina favoriter

Mina favoriter

  • 9 Recept
Mina favoriter
Lyxig marsánbullplåt

Lyxig marsánbullplåt

Värm mjölken fingervarm. Blanda ner jäst, salt, socker, smör, och äggen i mjölken. Knåda in allt mjöl. Jäs 30 min
Nyårsdessert & god fortsättning..

Nyårsdessert & god fortsättning..

 God fortsättning på Er. Hoppas ni har haft en fantastisk julhelg. Nu är vi hemma igen efter lugna & familjära juldagar i Västernorrland
Havreflarn deluxe

Havreflarn deluxe

Idag fick jag och min syster ett ryck och ville absoult baka lite. Resultatet blev fina och goda havreflarn med ringlad vit och mörkchoklad
Enkla Smörrebröd

Enkla Smörrebröd

Gjorde små smörrebröd till förrätt, det funkar alltid Nr 1 Rågbröd Sallad ägg Kvantumsill Nr 2 Ljust bröd sallad ost skinka mimosasallad Nr 3 Ljust bröd sallad leverpastej ättiksgurka 1 R
Gratinerad hummer, lätt som en plätt!

Gratinerad hummer, lätt som en plätt!

Halloj, här är vi, livs levande och tillbaka från ett kort juluppehåll. Vi hade tänkt hålla oss från datorerna så mycket som möjligt de senaste dagarna och det gick väl hyfsat bra ända fram tills i går kväll
Oxfilé med tre såser

Oxfilé med tre såser

När jag fyllde år fick jag den fina boken "Fredagsgourmet ur Allt om mat" i födelsedagspresent av mina svärföräldrar
Uppdatering av nyårsmaten

Uppdatering av nyårsmaten

Pommes duschessKokt potatis för 4-5 personer1-1½ dl Grädde2 äggulorsaltpepparPersiljastor klicka smörPersillade2 dl riven västerbottensostGör så härPressa den kokta och varma potatisen, blanda i smör, äggula, salt, peppar, grädde och vb-ost och rör ihop med elvispen
Brytbröd med örter, kärnor och frön..

Brytbröd med örter, kärnor och frön..

 . Usch. Det är grått och ganska kallt ute och jag är förkyld, igen. Trist.   Men det är fredag och ett gott bröd kanske kan muntra upp lite
Helstekt oxfilé med fyllning av pesto, parmesan och parma

Helstekt oxfilé med fyllning av pesto, parmesan och parma

God kötträtt med oxfile med en super god fyllning med pesto och parmesan som blir en riktig lyxrätt.  4 person(er)                      Ingredienser                                      700 g oxfile, mittbit                  2 krm svartpeppar, nymalen                    50 g parmaskinka, lövtunna skivor 0,5 dl pesto 1 dl parmesanost, nyriven                    1 tsk salt 1 msk smör till stekning                        Rödvinssky 1 dl rödvin 1 dl vatten                        2 msk kalvfond 0,5 msk idealmjöl 2 msk smör 2 krm 1 krm Potatiscocotter 5 st potatis, medelstora                   1 dl schalottenlök, tunt skivad 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar, nymalen 1 dl creme fraiche 2 dl vispgrädde 0,5 dl parmesanost, riven 4 st porttionsformar, cottotter som rymmer  ca 1 1/2 dlTillagning