Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, olja, sirap, havregryn, salt och det mesta av mjölet
ca 16 st. 50 g jäst. 5 dl ljummet vatten. 3 msk olja. 1 msk sirap. 3 dl havregryn. 1 tsk salt. ca 10 dl vetemjöl (jag tog lite graham och rågsikt också)
Havrebullar som är mjuka och fina och som smakar riktigt mycket havre. Havrebullar, 20 st. Jo, jag det är väl inte så farligt att ha det ”lite” ostädat men jag kommer att låsa dörren hädanefter när jag ska gympa
Blanda fördegen i en bunke och låt stå svalt över natten. Lös jästen till degen i det ljumma vattnet. Blanda ner fördegen och allt utom saltet och vetemjölet
Detta brödrecept ger 16 st havrebullar. Har ni barn som gillar att baka eller kanske känner ni någon som nyss flyttat hemifrån och vill baka eget bröd för att spara pengar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.