Harira ca 4 port + matlåda. / Anki och Håkan Harira ca 4 port + matlåda. Matprogram är något av det bästa vi vet, kanske inte direkt någon överraskning och möjligtvis onödig information men så är det i alla fall
Såhär i vinterkylan är det alltid gott att få i sig en varm soppa och min favorit är harira - en marockansk soppa med kikärtor, linser, vermicelli och lite kött
Harira - soppa med lamm, linser och kikärtor6 portioner300-400 g benfritt lammkött, t ex av steken2 gula lökar1 bit rotselleri, ca 250 g1 morot3 tomater1 msk olivolja1 tsk paprikapulver1 tsk malen ingefära1 kuvert saffran2 liter vatten (ev 1½ liter - späd mer sedan istället)4 köttbuljongtärningar (ta 3 om du minskar mängden vatten)2 dl linser1 burk kikärtorca 1-2 tsk harissa, gärna hemgjord (recept kommer i ett separat inlägg)salthackad persilja(hackad koriander)Till servering
Fastemånaden Ramadan har inletts och det finns ingenting som ger mig lika mycket Ramadan-känsla som harira (marockansk soppa) och chebakia - marockanska sesamkakor som friteras och sedan doppas i honung
Så, Nu är du redo att göra de mest utsökta rätterna som tajine, harira (en krämig soppa) eller kanske couscous (som ju lika bra går att göra med blomkål som bekant, se recept här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.